Verbinding met je hart

Zodra je meer verbinding maakt met de energie vanuit je hart ontstaat meer warmte naar buiten.

Vanuit zijnsverbreding ontstaat er een bredere vorm van zingeving en welzijn. Dit geeft al aan dat er een enorme kracht in ons huist die veel verder gaat dan we ons kunnen beseffen. Eén van de mooiste bronnen vormt ons hart. Dit is natuurlijk in feite een pomp die het bloed in ons lichaam laat stromen. Daarnaast hebben we het veel over 'leven vanuit je hart' maar dit is allemaal spreekwoordelijk. Er is een daadwerkelijke energie die we kunnen vergroten vanuit ons hart.

We geven vaak in basis weinig aandacht ook aan ons hart tenzij we er steken voelen of denken dat er iets is, dan grijpen we vaak naar ons hart. Maar waar veel delen van ons lichaam relatief veel aandacht krijgen wordt ons hart vaak achterwege gelaten. Ga maar eens na hoe vaak we over onze handen wrijven of aan ons gezicht zitten, hiermee maken we al contact met ons lichaam. 

Als we de warmtebron die ons hart ook is leren kennen en aandacht er aan schenken zullen we merken dat we ook meer dit kunnen uitdragen naar anderen. We komen daarmee uit het denken hoe we moeten zijn of leren hoe we aardig zijn, we komen in de werkelijkheid van onszelf en daarmee in het werkelijke contact met anderen. Dit kun je vaak merken in omgang met je partner of andere mensen die je dierbaar zijn, omdat dit veilig voelt en omdat het misschien kwetsbaar voelt in het begin. 

De warmtebron die ons hart is en hier mee oefenen, zorgt dat je ten eerste meer échte aandacht aan jezelf schenkt om van daaruit voor anderen meer liefdevol of warm te kunnen zijn. Het is geen trucje of manier van doen, het is een verandering in jezelf door deze aandacht aan je hart, een cadeautje voor jezelf en anderen. 

Met deze oefening die je rustig kunt beluisteren kun je het beste op de rand van je bed zitten. Zoals met alle oefeningen dien je deze vaker uit te oefenen voordat je effect kunt merken. Het is een (actieve) meditatie-oefening vanuit mijn praktijk, waarbij je mijn stem hoort. Mocht dit te snel gaan, luister dan gewoon en voer het later in je eigen tempo uit.

Als je fysiek meer contact maakt 
met je hart ben je ook beter in staat
vanuit je hart te voelen en een
diepere conectie te maken met de
wereld om je heen.

Hart
In deze oefening leer je de krachtbron die je hart is beter kennen en er ook verbinding mee maken en warmte en aandacht geven. Bij deze oefening heb je een stoel nodig waarin je rechtop kunt zitten en (uiteraard) zoals met alle oefeningen en 'luisteropdrachten' geen afleiding ofwel alleen in de ruimte zit of bent. 

Mocht je naar aanleiding van deze door mij persoonlijk ontwikkelde oefeningen en bandopnames nog vragen hebben, laat het me weten. Ik zou het erg waarderen als je laat weten of het je geholpen heeft. Mijn doel is mensen tot hun volle potentieel te laten groeien en daarbij de belemmerende patronen bewust te maken zodat deze weer in harmonie komen met je zelf.

Vertel me meer hierover

Wil je graag dat ik jou bel?:
Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

De Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Nieuwsbrief De Spiritueel coach

Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

De Spiritueel coach