Voordelen

De voordelen van je échte kernwaarden vinden en je intrinsieke identiteit

 1. Waarden helpen je je doel te vinden.
  "Wat is mijn doel in het leven?" Je kunt niet verwachten dat je weet wat je uit het leven wilt halen als je niet weet wat belangrijk is in het leven. Weten wat je waardeert, brengt je veel dichter bij dit antwoord.

 2.  Waarden helpen je vloeiend te reageren in moeilijke situaties.
  Waarden zijn leidende principes voor gedrag. Ze kunnen ervoor zorgen dat je je gedraagt op een manier die overeenkomt met wie je in je kern wilt zijn. Mensen reageren vaak te snel in situaties, vooral moeilijke, en ze nemen niet altijd de tijd om na te denken over wat ze doen voordat ze het doen. Je kunt je waarden ook gebruiken om na te denken over situaties en om keuzes te maken hierin zonder dat je je hoeft te verontschuldigen.

 3.  Waarden helpen je beslissingen te nemen.
  Om een beslissing te nemen, kunnen jouw persoonlijke waarden je hierbij helpen. Soms staan emoties goede besluitvorming in de weg, maar als je hier even afstand van neemt en bedenkt: "Wat zou iemand die X waardeert in deze situatie doen?" kun je tot een meer heldere en minder door emoties beïnvloede beslissing komen.

 4. Waarden helpen bij het opruimen van rommel.
  Wil je wel eens overbagage uit je leven bannen? Het intergeren van je waarden zal je helpen om uit te sluiten wat je echt niet wilt, nodig hebt of waarvan je gelooft dat ze belangrijk zijn. Mensen worden tegenwoordig met zoveel geconsumeerd. Ban de tijd- en energieverspillende dingen uit je leven.

 5.  Waarden helpen je bij het kiezen van de juiste carrière.
  Alle carrièrepaden hebben voor- en nadelen, dat weten we. Maar als je weet wat voor jou het belangrijkst is, kies je beter jouw juiste carrièrepad. Als je bijvoorbeeld waarde hecht aan verbinding, interactie en vriendschap, dan is het mogelijk dat een thuiswerkbaan niet goed bij je past. Aan de andere kant, als je waarde hecht aan reizen, rijkdom en conversatie, dan is een reizende verkoopbaan misschien perfect voor jou. Soms kan het kennen van je waarden je zelfs helpen bepalen of een promotie het beste idee voor je is. 

 6.  Waarden helpen je een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen.
  Als je je waarden kent, kun je een sterke mening ontwikkelen over belangrijke onderwerpen. Je wilt niet zomaar geloven wat je ouders geloofden. Je kunt niet zomaar zeggen dat je gelooft wat je vrienden geloven. Je moet erachter komen wat je écht gelooft, en dan kun je je eerlijke zelf met anderen delen.

 7.  Waarden helpen je zelfvertrouwen te vergroten.
  Het identificeren van je waarden verhoogt je niveau van zelfvertrouwen omdat het een gevoel van stabiliteit en veiligheid in je leven teweegbrengt. Als je weet wat je wilt, maakt het niet uit wat andere mensen willen. Als je weet wat belangrijk voor je is, maakt het niet uit wat belangrijk is voor andere mensen. Dit zal natuurlijk een gevoel van vertrouwen in je leven brengen.

 8. Waarden helpen je algehele geluksniveau.
  Kijkend naar bovenstaand punten en hier naar leven maakt het logisch om hier in ieder geval een stuk gelukkiger van te worden. Er zijn vanzelfspreken vele aspecten die ons geluksgevoel bepalen en geluk is ook geen constant gegeven. Het vinden van jou diepste waarden en intrinsieke identiteit en hier naar leven zorgt zondermeer voor meer geluk in alles wat je doet (en voortaan laat) vanuit die waarden.
Vertel me meer over deze module

Wil je graag dat ik jou bel?:
Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

De Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Nieuwsbrief De Spiritueel coach

Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

De Spiritueel coach