Angst verminderen

Angst verminderen

Omschrijving
Angst is een oerinstinct dat er in vroegere tijden voor zorgde dat we in de vlucht- aanval of bevriesmodus kwamen wanneer bijvoorbeeld een wild dier ons aanviel. Dit hebben we echter niet nodig als we op een spreekwoordelijk podium staan en het angstzweet ons uitbreekt, onze tong kurkdroog wordt en de zaal een donker veld vol kijkende ogen vormt. Dan willen we het liefst niet die angst voelen en hebben we voor ons gevoel niets aan dit oerinstinct.

Daarnaast kan het ons regelmatig overvallen door zomaar bang worden, wat vaak gepaard gaat met stress en depressieve gevoelens (neergaande spiraal). Ook kan angst uitmonden in allerlei fobieën.

Het is dus eerst inventariseren om wat voor soort angst het gaat, wat eenvoudiger klinkt dan het soms is. Angst kan namenlijk diep verborgen zitten waardoor we dingen in ons leven vermijden en uit de weg gaan zonder dat we hier bewust van zijn.

  Doel angst verminderen
  In eerste instantie het paniekgevoel primair verminderen door leefgewoonten (w.o. eten/drinken) te onderzoeken en waar nodig aan te passen. 

  Achterhalen wat deze angst ons wil vertellen, angst is vaak een signaal dat ons laat zien waar we echt om geven en wat ons echt raakt. 

  Angst is geen monster dat je naar beneden trekt je kunt ook leren dit los te laten. Daar zijn diverse technieken voor maar het belangrijkste aspect is dat je er mee bevriend raakt en het niet als vijand leert zien.

  • Het is een les die je je hele leven kan dienen die iedereen in basis kan gebruiken.
  • Je leert dat elke emotie ons iets wil vertellen maar dat je deze ook zonder pijn/angst kunt ontvangen
  • Je ontdekt of de angst reëel is of niet voor jezelf
  • Je ontdekt hoe angst je juist zorgvuldig of betrokken kan maken.
  Aanvraag oriëntatiegesprek

  Wil je graag dat ik jou bel?:
  Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

  Spiritueel coach volgen?

  Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

  Nieuwsbrief Spiritueel coach

  Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

  Fer Overdijk
  Spiritueel coach & therapeut

  Libelleveen 268
  3205 SG Rotterdam
  Nederland

  06-18169629
  info@spiritueelcoach.com
  www.spiritueelcoach.com