Stress en burn-out

Stress en burn-out behandeling

Omschrijving
Een continue gevoel van onrust dat voelt als hyperventilatie in het hoofd kan leiden tot stress en als deze lang aanhoudt een burn-out, hierbij is te weinig ruimte tussentijds en achteraf genomen of mogelijk geweest om deze spanningen kwijt te kunnen. Burn-out gaat dikwijls gepaard met meerdere mentale en fysieke klachten, zo kan het ook gepaard gaan met depressie of depressieve gevoelens. In dat geval is er vaak meer aan de hand ook. Doordat je lichaam letterlijk is uitgeblust verdwijnt (vaak) motivatie, vertrouwen in eigen kunnen en/of overmatige drang om snel weer veel te kunnen. 

In deze therapie leer je uit deze cocon te komen en weer in rust en balans met jezelf te bezien hoe je straks weer aan de slag kunt. Eén van de belangrijkste aspecten die ik ervaar is de gedachten die mensen 'moeten' loslaten' wanneer ze weer aan de slag zouden moeten. Het hele lichaam is gericht op rust en de gedachte aan inspanning is vaak voldoende om weer burn-out verschijnselen te krijgen. Naast de pragmatische aanpak worden geleidelijk oefeningen gemaakt die zorgen voor introspectie en balans. Het vinden van diepe balans is een must om dit er dus naast te doen. 

Doel van de behandeling
Je komt in je observerende zelf, en gebruikt alleen het denkende zelf als er actie ondernomen moet worden. Deze vorm van balans geeft een diepe rust en zorgt ervoor dat je continue mindfull bent zonder dat dit enige moeite of oefening is. Gedachten drijven als wolken voorbij zonder de neiging je door die wolk te laten ontvoeren.

Aspecten die aan bod kunnen komen

  • Het verlichten van burn-out gevoelens en/of sombere gevoelens om de behandeling te kunnen starten
  • Regie krijgen over jezelf en je gevoelens
  • Je wordt bewuster van wat je wilt en wie je bent in diepste zin
  • Het is een les die je je hele leven kan dienen die iedereen in basis kan gebruiken
  • Ervaring met meditatie of mindfulness is meegenomen maar geen noodzaak
  • Angst verminderen
Aanvraag oriëntatiegesprek

Wil je graag dat ik jou bel?:
Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Nieuwsbrief Spiritueel coach

Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

Fer Overdijk
Spiritueel coach & therapeut

Libelleveen 268
3205 SG Rotterdam
Nederland

06-18169629
info@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com