Schaduw integratie

Schaduw integratie voor meer vrijheid en het stoppen met oneigen gedragingen en acties.

Korte omschrijving
De 'schaduw' is de kant van je persoonlijkheid die alle delen van jezelf bevat die onbewust invloed uitoefenen op je leven en die je, al dan niet bewust, onderdrukt in jezelf.

Door opvoeding, school, maatschappij, cultuur e.d. onderdrukken we bewust en onbewust alle dingen die onaanvaardbaar zijn voor de samenleving, maar ook voor de eigen persoonlijke moraal en waarden. Het kan aspecten omvatten als: afgunst, hebzucht, vooroordelen, haat, angst, woede, lust, Jaloezie, macht en agressie. Maar het omvat ook scheppende krachten als: Creativiteit, Inspiraties, spontaniteit, creativiteit, inzichten, gevoeligheid.

Het onderdrukken van een schaduw kan er o.a. toe leiden dat mensen een niet-authentiek leven leiden. Mensen hebben problemen met hun eigen identiteit en praten over wat belangrijk voor hen is en wat ze waarderen. Dat kan hen naar de verkeerde carrières of relaties leiden, maar ze hebben moeite om te zien waarom.

Doel schaduwintegratie
Je kunt en wilt niet meer terug naar het wegschuiven van de delen die niet mooi lijken of het hebben van eenzijdige relaties. Je ontwikkelt een diepe kennis en waardering voor de levenskracht in jezelf. Je authentieke zelf uitbreiden kan een pijnlijk en vaak eenzaam proces zijn.

Enkele voordelen voor je leven:

 • • Verbeterde interactie met anderen
 • Stoppen met verstoppertje spelen voor jezelf
 • Genezing van generatietrauma
 • Het leren van gezonde manieren om aan uw behoeften te voldoen
 • Schaduwwerk maakt je bewust
 • Schaduwwerk creëert empowerment. Je krachtas is in de realiteit en je kunt niet in deze realiteit zijn als je je hier niet bewust van bent
 • Schaduwwerk maakt je los
 • Heel of geïntegreerd voelen als persoon
 • Meer authenticiteit, creativiteit, energie en bewustzijn

Dit reflectieve proces is essentieel voor het bereiken van geestelijke volwassenheid (wat zeldzamer is dan de meeste mensen beseffen).

Werkwijze
Aangezien onze schaduw letterlijk in de schaduw staat (onbewust) kan deze alleen door gesprekken, veel oefeningen -in het begin- bewust gemaakt worden. Er is zoals bij alle vormen van therapie een diepe vertrouwensband nodig tussen mij en de cliënt.

  Deze module is perfect te combineren met Diepe balans vinden, diepe balans zorgt voor de benodigde observatiekracht en innerlijke rust om compleet eerlijk de vaak harde confrontatie met jezelf aan te gaan vanuit schaduw-integratie.

  Aanvraag oriëntatiegesprek

  Wil je graag dat ik jou bel?:
  Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

  Spiritueel coach volgen?

  Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

  Nieuwsbrief Spiritueel coach

  Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

  Fer Overdijk
  Spiritueel coach & therapeut

  Libelleveen 268
  3205 SG Rotterdam
  Nederland

  06-18169629
  info@spiritueelcoach.com
  www.spiritueelcoach.com