Leven vanuit je kernwaarden & identiteit

Omschrijving: Leven naar je kernwaarden heeft enorm veel voordelen, het is alleen moeilijk om hier nadat je ze gevonden hebt -wat al een zoektocht is- hier ook écht naar te leven. Dit heeft grotendeels te maken dat we wegdrukken wat we echt belangrijk vinden voor onszelf. Dit ontstaat dikwijls vanuit onze kindertijd. Alles dat we (vanuit opvoeding en/of normeringen) wegdrukken vanuit schaamte, angst of beleefdheid verdwijnt daarmee direct in ons onderbewustzijn en in onze schaduw. Daarnaast zijn er vele aspecten die ervoor zorgen dat als we eenmaal weten waar we voor staan en wie we werkelijk zijn, er vele groei-belemmerende aspecten die ons kunnen tegenhouden te veranderen en groeien in onszelf. Deze aspecten spelen vooral als we te makkelijk denken over het vinden van onze kernwaarden en onze intrinsieke identiteit.

Om die reden heb ik een model opgezet die met al deze punten rekening houdt. Het vinden van deze kernwaarden en intrinsieke identiteit is een onderdeel van zelfrealisatie.

Als we eenmaal onze kernwaarden gevonden hebben,  kunnen we van daaruit vrij eenvoudig ontdekken wat onze intrinsieke identiteit is. Want als je weet waar je écht voor staat ontdek je ook makkelijker wie je écht bent.

Als Spiritueel coach waardeer ik de kracht van waarden. Ik heb gemerkt dat individuen meer voldoening ervaren wanneer ze naar hun waarden leven. Wanneer we onze waarden niet eren, lijdt onze mentale, emotionele en fysieke toestand hieronder. Ik heb dit ook in mijn leven moeten ontdekken met vallen en opstaan. 

Loskomen van lichaam en denken
Om uit de ‘gevangenis van ons denken’ te komen en om zelfs los te komen van je lichaam en brein. Besef dat we ons lichaam hebben als huis, maar niet ons lichaam zijn, dat onze gedachten ons veel brengen maar we ook niet onze gedachten zijn. Door de relativiteit van ons lichaam en onze gedachten te doorvoelen komen we in onze diepe kern terecht die in ieder mens zit. We gebruiken dan alleen nog ons denken en lichaam als het nodig is. Een meditatieve staat in vol bewustzijn.

Het woordassociatieschema
Als Spiritueel coach heb ik ontdekt dat cliënten automatisch in het associatieve deel van hun brein komen als we hier mee werken. Hierbij is mijn enige taak je daar te houden maar niet te sturen. De woorden die vormen (uiteindelijk) komen puur uit jouw onderbewuste deel van het brein.

Waardevolle omschrijvingen maken
Nadat de gevonden woorden via een speciale techniek worden gewogen voor jezelf, worden deze voorzien van waardevolle teksten, hiermee krijgen deze woorden ook veel meer betekenis voor jezelf. 

Intrinsieke identiteit vinden
Nu is het zaak vanuit deze waardevolle teksten die je zelf maakt, je eigen identiteit vindt. Hier gaan we samen mee aan de slag. Het klinkt wellicht raar maar veel mensen weten niet vanuit hun identiteit te leven omdat ze niet hun eigen kernwaarden kennen. Doordat je vanuit je kernwaarde leeft en je intrinsieke identiteit kom je ook in een dieper level van intelligentie in jezelf.

Het moeilijkste deel van je échte waarden kennen is hier ook naar te gaan leven en dit vol te houden.

Groei-belemmerende aspecten
Nu is het moment om te bekijken welke van de vele belemmerende aspecten zorgen dat je niet werkelijk wil veranderen. Nu je eenmaal weet wat je waarden zijn en wat je ware identiteit is, kun je hier ook eerlijker naar kijken. Je zult ook ontdekken dat vele van deze groei-belemmerende aspecten te maken hebben met wat anderen van jou vinden. Omdat niet leven vanuit je kernwaarden en ware identiteit gepaard gaat met wat anderen over je denken, hier moet je echter wel eerst achter komen en eerlijk naar kunnen kijken.

Actie
Deze module om je ware kernwaarden en identiteit te vinden is een plezierig proces merk ik bij cliënten, het vergt wel wat doorzettingsvermogen en inzet. Het lastigste deel ontstaat dat je hier nu écht naar gaat leven.  Een heel simpel voorbeeld is dat je wel vanuit je waarden wilt leven maar als de relatie die je hebt, of het werk dat je doet, dit niet toe te laten is het vrij lastig om een patroon te doorbreken dat je eenmaal gewend bent en hoe de ander jou kent. Maar besef wel dat juist die andere het vaak prettiger vinden omdat je in positieve zin veranderd. Hoe vaak hoor je niet, "wat is die veranderd zeg, het was eerst zo'n verlegen/sacherijnig/afwezig persoon".

Zelfvertrouwen is in basis je zelf leren vertrouwen; door je onderbewustzijn voldoende impulsen te geven dat iets is veranderd in jezelf ontstaat dit zelfvertrouwen.

Vergelijk dit met leren fietsen als kind, in het begin met zijwieltjes en langzaam verdwijnen deze en dan ineens kunnen fietsen. In het begin heel onzeker maar steeds meer vertrouwen door de voldoende impulsen van het oefenen. Maar vooral ook de aanmoediging van je ouders. 

Lees hier de voordelen van het vinden en leren leven vanuit je kernwaarden en intrinsieke identiteit.

Hoe werkt dit:
Ik begeleid je compleet binnen dit korte, fijne meer ook moeilijke traject. Dit vindt plaats online en zal drie sessies in beslag nemen. Er zitten ook delen huiswerk in, de duur van het traject varieert maar is gemiddeld 2/3 weken. Het vinden van deze kernwaarden en intrinsieke identiteit is een onderdeel van zelfrealisatie.

Vertel me meer over deze module

Wil je graag dat ik jou bel?:
Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

De Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Nieuwsbrief De Spiritueel coach

Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

De Spiritueel coach