Het diepe gemis van niet gedragen zijn

Omschrijving:
In ons leven dragen we en worden we gedragen. Vaak dragen we in ons volwassen leven meer dan dat we gedragen worden. Ons gezin, onze verantwoordelijkheden, maar ook ons verleden dat we meedragen in ons. Dit is ook niet direct een disbalans maar dit kan het wel worden als er vanuit de bron een diep gemis is ontstaan waar we ons vaak niet eens bewust van zijn maar dat wel kan knellen.

We leven met het gegeven dat we als kind te weinig warmte en liefde hebben ervaren of gesteund zijn. Dit is ook een diep waarden-gemis dat we alleen voor onszelf kunnen invullen dat ook vaak weggedrukt wordt in onszelf en soms ook niet geheel bewust is. Twee kinderen met -in theorie- gelijke opvoeding kunnen een compleet andere ervaring hebben of er sprake is van dit gemis.

 • We zijn soms zo stoer of hard voor onszelf dat we dit niet missen
 • Het te lang geleden vinden
 • Er niet meer aan (willen) denken
 • Vinden dat we hier geen last van moeten hebben
 • Dit gevoel gemaskeerd wordt door gezin, relatie of werk

Maar als we dit afpellen en onszelf zien, deze pijn en dit gemis onder ogen komen dan weten we het gewoon, we missen een deel vanuit ons kind, onze kleuter, peuter, baby die in ons huist. Die in metafoor die aai over de bol heeft gemist, die omhelzing van vader of moeder. Het diepe gemis van niet of te weinig gedragen zijn.

Dit brengt ons soms tot verdriet, tranen, boosheid en leegte.

Zelf heb ik deze weg ook afgelegd en velen heb ik gesproken die om verschillende redenen hun gedrag aanpaste om zicht te bewijzen aan hun vader of moeder die er soms niet eens meer was. Die hun kinderen in overdaad gaven wat ze zelf gemist hadden of juist het gedrag kopieerde dat wat hun ouder(s) hun ook aandeed. Dat zij hier langzaamaan bewust van werden dat ze als ware gestuurd worden door een onbewuste compensatie van dit gemis.

Hoe kunnen we dit helen in onszelf?
In mijn optiek is het gemis in de diepste bron ontstaan op het moment dat je in de baarmoeder zat. Dat moment is het primaire gevoel ontstaan waarin je al dan niet gedragen bent in liefde of met weinig tot geen liefde.

Dat deel is weliswaar een onomkeerbaar gegeven maar er is wel een (lichte)hypnose-oefening die ik ontwikkeld heb die aan energetisch herstel kan bijdragen en soms zelfs geheel helen. Dit pas ik al geruime tijd toe bij cliënten; echter nooit zonder te weten of iemand hier aan toe is, het kan zeer helend zijn maar ook diepe gevoelens oproepen.

Onze psyche is buitengewoon complex en de verschillen tussen mensen nog veel groter. Dat is ook de reden dat veel uniforme methodieken of oefeningen niet of onvoldoende helend werken.

Om die reden bestaat dit korte proces dat we aangaan uit twee sessies waarin bij de eerste sessie het aspect van dit gemis eerst wordt besproken en onderzocht of hier de wortels van dit gemis zitten. Bij de tweede sessie gaat het om de oefening en de voorbereiding daarvoor. 

 De module (twee sessies van 1 uur):

 • Minimaal één gesprek om een inschatting te maken van mijn kant
 • Te achterhalen of wij een klik hebben omdat er direct sprake is van een vertrouwensband
 • De oefening zelf doen we online via Skype onder mijn begeleiding
 • De oefening zelf zal in de tweede sessie plaatsvinden en wordt compleet gemaakt met de kennis vanuit de eerste sessie
 • Je maakt hierbij gebruik van je drempel-bewustzijn
 • Een kamer/ruimte waar je niet gestoord kunt worden is een must 
Vertel me meer over deze module

Wil je graag dat ik jou bel?:
Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

De Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Nieuwsbrief De Spiritueel coach

Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

De Spiritueel coach