Diepe balans 

Gedachten drijven als wolken voorbij zonder de neiging je door die wolk te laten ontvoeren. 

Omschrijving
Balans is het evenwicht vinden tussen ‘jezelf zijn’ en ‘compleet los van jezelf zijn’. Hoe we onszelf ervaren weten we maar al te goed. Hoe we 'compleet los van jezelf' kunnen ervaren is een stuk moeilijker. Balans is echter de ruimte tussen deze twee ervaren en niet het één of het ander zijn, maar het één en het ander tegelijk ervaren.

Dit is feitelijk wat spiritueel zijn is, compleet loskomen van goed en fout, acceptatie en afwijzing, sympathie en antipathie. Als je dit veld van bandeloze extase bereikt en ontdekt kom je compleet los van jezelf en ben je één met de natuur en de cosmos, wat niet een nieuw veld is, anders is het een gedachte om iets te zijn, maar diepe balans.

Hier kun je echter niet zitten als je denkt of emotie hebt maar alleen als je leert deze diepste leegte in jezelf te vinden. Je leert dat je alleen denkt wanneer het nodig is en dat is vele malen minder dan je gewend bent. Dat je gedachten als wolken voorbij gaan, zonder je neiging je door deze denkwolk te laten ontvoeren. Je behoud de regie.

Dit is compleet anders dan mindfulness waar gedachten minder aandacht krijgen en zorgen om in het heden te blijven.

Diepe balans is een staat van leegte die voor veel minder gedachten zorgt. Welke na verloop van tijd alleen nog maar zorgt dat je alleen denkt wanneer het nodig is.

Doel van diepe balans
Je komt in je observerende zelf, en gebruikt alleen het denkende zelf als er actie ondernomen moet worden. Deze vorm van balans geeft een diepe rust en zorgt ervoor dat je continue mindfull bent zonder dat dit enige moeite of oefening is.

  • Het is een les die je je hele leven kan dienen die iedereen in basis kan gebruiken.
  • Ervaring met meditatie of mindfulness is meegenomen maar geen noodzaak.
  • Je wordt bewuster van wat je wilt en wie je bent in diepste zin
  • Als er diepere onbewuste obstakels zijn raad ik aan deze eerst aan te pakken in jezelf omdat anders delen nog dieper in de schaduw komen.

Deze module is perfect te combineren met schaduw-integratie. Schaduw-integratie zorgt voor aarding en diepe balans voor de benodigde zachtheid om compleet eerlijk de harde confrontatie met jezelf aan te gaan vanuit schaduw-integratie.

Aanvraag oriëntatiegesprek

Wil je graag dat ik jou bel?:
Laat je telefoonnummer achter en ik bel je zodra het kan terug.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Nieuwsbrief Spiritueel coach

Ontvang diverse tips, adviezen en oefeningen via mijn nieuwsbrief.

Fer Overdijk
Spiritueel coach & therapeut

Libelleveen 268
3205 SG Rotterdam
Nederland

06-18169629
info@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com