De schoonheid van verdriet toelaten bij jezelf zit in het toelaten van een natuurlijk aspect in onze psyche 
die er niet zomaaar is en je verteld van jezelf te mogen houden.

Verdriet: Onze liefde voor de ander en hetzelf is het krachtigste wapen om te overleven in de moeilijkste strijd, de liefde voor het zelf om te schijnen, de liefde voor de ander om  te koesteren en troosten. Het verdriet voor de ander en voor jezelf niet weg te drukken maar toe te laten omdat kwetsbaar zijn juist onze kracht is. Deze kwetsbaarheid opent het hart voor jezelf en anderen en het houd ons weg van nuchterheid of het rationeel beschouwen van het eigen verdriet, wat vaak een afweer  is om niet het verdriet te voelen.

Verdriet is er in allerlei vormen en situaties. Het is ook per persoon anders en de tijd dat het duurt kan ook enorm verschillen. Als kind is verdriet vaak of vaker van korte duur, Kleine kinderen reageren op het moment en in het moment primair op situaties. Hoe ouder ze worden hoe meer verbinding ze krijgen met alles om hun heen en hoe meer ze ook begrijpen. Bij volwassene of jong-volwassene is de factor verdriet al vele malen complexer. Verdriet kan op allerlei situaties zomaar ontstaan daar hoeft niet eens een trauma onder te liggen. Iets maakt je dan verdrietig in jezelf of van anderen (extern) De relevantie ontstaat als verdriet je in de weg zit dat het je leven beïnvloed en je vreugde. Vaak bij het overlijden van een dierbare. Zeker niet iedereen is gezegend met direct contact met de overledene die nog leeft, verdriet en angst kunnen het contact in de weg zitten . In mijn leven heb ik veel mensen en geesten gegidst om hun verdriet te verzachten een poort te vormen tussen deze en gener zijde (als ware).  Maar hoe dan ook iemand is in vlees en bloed niet meer aanwezig het verdriet is er toch en kan daarmee voor die persoon iets verzacht worden of het geeft een geruststelling. 

Net als angst is het in mijn optiek belangrijk het diep te voelen en rustig weg te laten stromen als je het voldoende hebt gevoeld. Het vreemde is dat zowel angst als verdriet mooi kan zijn als je het diep doorvoelt. Het wegstoppen van angst of verdriet is niet liefdevol naar jezelf maar wel begrijpelijk zeker in het begin.  Eigenlijk is verdriet net als angst een te groot gebied om hier iets eenduidigs over te zeggen. 

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com