De stilte in het zelf is niet het ontbreken van geluid maar het vinden van de diepste rust in jezelf die geluid geen relevantie geeft. Het gaat gepaard met een continue onderstroom van geluk dat los is van blijdschap

Stilte:  Na een lange zoektocht naar zijn voorbeeld “een  verlichte monnik”, kwam hij langs een beek die erg veel lawaai maakte. Vlak daarbij zag hij zijn berghut. Hij stapte binnen waar hij zijn voorbeeld zag zitten, boog diep en zei: "heeft u geen last van dat lawaai heel de dag". De monnik antwoordde: “welk lawaai? En stop met buigen voor me". “Oh sorry, sprak de man, ik heb een lange reis afgelegd om u te ontmoeten. Ik heb al uw boeken gelezen en wil ook het pad afleggen wat u heeft afgelegd ik ben zo onder de indruk:” Waarop de monnik antwoordde: “ik ben niet je leermeester dat ben je voor jezelf en die boeken moet je verbranden.”

Dit verhaal omschrijft dat stilte in het zelf zit. Als het volledig stil is in de omgeving hoeft het niet stil te zijn in het hoofd, als er geluid is in de omgeving kan het toch stil zijn in het hoofd. De stilte is  niet veel anders dan andere aspecten waar je al dan niet voor kiest om het je te laten beïnvloeden. Het vergt echter veel oefening en ervaring om in een staat te komen waarin je niet meer afhankelijk bent van geluid of stilte, onrust of rust, angst of geen angst. De andere kant is dat als je teveel 'doorslaat' of beter gezegd te snel denkt geen last meer te hebben van praktisch alles wat extern is je ook los komt van je gevoel. We worden meestal niet gelukkiger door onverschillig te worden voor het gevoel en het externe wat er eenmaal is. De kunst is je niet te laten overheersen door ongenoegen en in de gevallen dat je iets kunt doen aan je ongenoegen daar ook iets aan doet. 

Advies

Stilte

Stilte is regie houden over dat wat extern ervaren wordt als onrust. Stilte is de stilte in het zelf houden. 

Rust in je hoofd

Rust in je hoofd vinden is grotendeels te bereiken met controle krijgen over je brein activiteiten. 

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com