We leven in deze nieuwe tijd in een overprikkeld systeem, dat in stand gehouden wordt en dat we vaak 
zelf in stand houden of we willen of niet. De reden waarom mediteren voor veel mensen niet helpt is 
omdat de maalstroom in het hoofd gewoon doorgaat

Een overprikkeld zenustelsel: Met meer dan dertig kanalen op TV,  Facebook, Instagram, mail, telefoon waar je allemaal op moet reageren omdat het ringt piept en zoemt naar je. De TV die de laatste periode niets meer dan angst verkondigd met restricties die weliswaar nodig zijn maar ook zorgen dat mensen overprikkeld raken.

weekend hoofdpijn
De hele week hard werken, eventueel kinderen naar school brengen, ’s avonds nauwelijks tijd voor jezelf, dan maar voor de buis nog meer prikkels van nieuws, documentaires, films ect. Het weekend nadert en al dit stapelen van prikkels zorgt ervoor dat je hoofdpijn hebt op vrijdag en in het weekend weinig fut hebt om nog wat te doen. Blijf je zo lang mogelijk in bed liggen om de vermoeidheid in te halen. De vermoeidheid is vooral omdat je hoofd moe is.

Maar de kinderen vragen terecht aandacht met dat ze weg willen en beziggehouden willen worden, natuurlijk ze hebben je de hele week nauwelijks gezien. De maandag staat weer voor de deur en de film begint opnieuw.

Maar ook zonder kinderen is het teveel, we plannen alles vol met sporten, dingen moeten doen enz. Die overdaad aan prikkels nemen we zelfs mee met vakantie. Vakantie is allang geen rust meer, daar moet je ook van alles. tijdens vakantie plannen we excursies om te kunnen vertellen waar we geweest zijn. We verschuilen ons achter een fototoestel maar vergeten te genieten. Zijn continu bezig om de dag vol te plannen net als thuis. Het is tekenend dat zelfs in het ontspannen ‘we’ ons druk maken. Mede door dit fenomeen lijden veel mensen aan een overprikkeld zenuwstelsel. Hieruit kunnen helaas allerlei ziektes ontstaan omdat het ver van onze oernatuur af ligt en omdat (logischerwijs) veel mensen er gewoon last van krijgen. Kinderen worden geboren met ADHD wat mogelijk hiermee in verband is. Depressies, burn-out maar ook psychoses zijn er vooral in drukke gebieden op aarde. Niet alles is hier aan te relateren omdat de mens complexer is dan dat en iedereen anders reageert maar het draagt er in veel gevallen wel aan bij.

Een opsomming die niet vrolijk klinkt natuurlijk en ik zou het liever anders verklaren maar vaak beginnen dingen met het blootleggen van de angel. Daarna kan gekeken worden naar wat je kunt veranderen in een dergelijke sluipende en slopende levensstijl. 

De basis is balans
Er zijn ook voldoende gevallen van mensen die hard werken omdat dit ze gelukkig maakt en vele dingen doen omdat dit hun juist rijkdom geeft. Dit 'betoog' of artikel is gericht op overprikkeling die tot allerlei uitingen kan leiden als burn-out of erger. Maar ook positieve stress kan schadelijk zijn voor onze gezondheid en geluk. In alle gevallen is balans misschien wel het krachtigste medicijn dat veel 'narigheid' voorkomt. Beluister hier de bandopname over compleet jezelf zijn en compleet los van jezelf zijn.

Zet eens eens bij een gesprek op televisie het geluid uit en ga de gezichten observeren je leert daarmee kijken wie bijvoorbeeld vanuit het hart praat en wie vanuit het hoofd. Als je dit regelmatig doet kom je langzaam weer bij je kern om meer naar energiebanen te kijken en minder naar de misleiding van het woord of de vorm. Dit is de rust die we allemaal verdienen, niet dat ik iemand wens doof te zijn natuurlijk maar wel meer controle op de hoeveelheid prikkels die letterlijk iedereen krijgt, wat we hiermee doen daar kunnen we wat aan doen.

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com