Unidentified flying object, zodra het dus in de lucht vliegt is het een UFO. Een interessante gedachte is of 
de UFP op dat moment door de lucht vliegt of dat wij het op dat moment waarnemen. ALs tijd en ruimte 
niet bestaan, zou het dan voor de 'UFO' wel of niet bestaan of een realiteit zijn. Als tijd en ruimte voor de
UFO wel een realiteit is, zou het er inderdaad op dat moment zijn en ook door 'de lucht' vliegen.

Mystiek: 
Er zijn twee soorten mystiek, het universele mystiek en het persoonlijke mystiek

Op universeel niveau
Mystiek heeft vaak de neiging iets interessanter te maken dan wat iets is. Als dat niet zo is wordt eerder 'onverklaarbaar' gebruikt als woord.
Zodra het mystieke er af is is het weer natuurlijk of een bekend verschijnsel. Het is gelijk aan UFO's waarvan de aanvankelijke situatie is dat het niet verklaarbaar is, maar zodra bekend is wat iets is, is het niet meer een UFO. Het interessant maken heeft weer te maken met dat een film of beeld beter werkt als het iets magisch of onverklaarbaars heeft. Je zegt ook dat 'de magie is eraf' daarmee bedoelt men dat de spanning weg is van het niet weten of niet kunnen verklaren en men wil dit graag zo houden. 

In de natuurkunde komen behoorlijk wat bijzonderheden voor die niet exact meetbaar zijn: donkere materie, zwarte gaten, parallelle universa zijn nu niet bepaald exact meetbaar. Paranormale ervaringen lijken hier ook onder te vallen door de diversiteit en het vaak subjectieve gegeven van het onderwerp. Maar als je al van kinds af aan gewoon geesten ziet (zoals ik) die niet een lichaam van vlees en bloed hebben dan is hier nadat je het heel lang interessant en mystiek vindt, een normaal onderdeel van je leven geworden. Het blijft mooi om gemakkelijk contact te hebben met geesten maar een wandeling in de natuur is ook prachtig en misschien wel mystieker. 

Net als de natuurkundige die al veel weet over wat zwarte materie is het op een gegeven moment niet meer spannend vind en normaal omdat het verklaarbaar is, zo is het ook normaal dat je de persoon die begraven wordt gewoon naast het graf ziet staan. De eerste keren mystiek maar na een jaar of 20 heel gewoon. Hiermee bagatelliseer ik dus niet de magie van het leven maar de drang om het mystiek te houden is ook een andere uiterste. 

Op persoonlijk niveau
Het tegenovergestelde is overal een verklaring voor willen hebben, beiden zijn mens-eigen zowel het mystieke of magische vast willen houden als het overal een verklaring achter zoeken en weigeren enige mystiek toe te laten. 

Ook kan de gedachte meespelen dat als de magie weg is het gevoel ook weg is. Een bekend voorbeeld is bij het liefdesspel waarin verleiding en romantiek een rol speelt, daarbij is het vaak niet prettig als alles verklaard wordt en zelfs storend. Hierbij gaat het dikwijls om het bewust mystiek houden van aantrekken en afstoten. De magie van het onbekende.

Er zijn simpelweg verschillen tussen mensen wat ons autonoom en uniek maakt, dus zowel het willen verklaren als het mystiek willen houden kan een keuze zijn om je fijner of gelukkiger bij te voelen. 

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com