Het gemaskeerde ego is een laag die voor de realiteitszin zit van het intrinsieke ego. Ego is o.a. 
realiteitszin maar veel meer nog. Het is niet te verwarren met 'de persona' die meer neutraal is en een
noodzakelijk aspect om je te verhouden in de maatschappij. 

Het gemaskeerde-ego: Een gemaskeerd ego is een laag die het intrinsieke ego in de weg zit (ego=ik). Die persoon is zich dus vaak niet bewust van deze maskerlaag omdat het als ware is aangegroeid als een blinde vlek en is tevreden met deze levensstroom. Het gemaskeerd ego doet er vervolgens alles aan om de ware identiteit van de persoon te maskeren. Een duurzame blinde vlek dus, die er voor zorgt dat iemand zich anders voordoet dan iemand werkelijk is zonder dit bewust te weten.  De hardnekkigheid en duurzaamheid van het gemaskeerde ego hangt af van hoezeer iemand (vaak onbewust)  gehecht is hieraan en hoe ver dit verwijderd is van het intrinsieke ego. Een gemaskeerd ego zorgt er ook voor dat de persona die iemand inzet complete realiteit wordt en niet een rol die noodzaak is binnen verschillende omstandigheden. Een gemaskeerd ego is eveneens blind voor de eigen schaduw-aspecten.  lees hier het hele artikel met enkele tips.

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com