Als de externe wereld teveel de aandacht krijgt en de interne wereld achterblijft kan er een disbalans
ontstaan. Extern geluk is veelal niet blijvend of duurzaam.

Extern Intern disbalans Teveel richten op externe invloeden  leidt tot een onverzadigbaar verlangen naar uiterlijke materie, apparaten en  kleding en met name de reacties daarop vanuit de omgeving (extern). Ook  social media is een krachtig verslavingsgevoelig  instrument om  continue de extern gerichte drift naar reacties en applaus te willen ontvangen.  Als daarbij het aandacht geven en werken aan de interne wereld achterwege blijft, ontstaat er vroeg of laat een disalans tussen de externe en interne wereld binnen de persoon. 

Gelukkig voelen wordt dan continu ad hoc. Het heeft ook continu dat applaus en kunstmatige waardering nodig. Het wordt ook nagejaagd. Als suiker geeft dit een korte piek met een steeds dieper dal. 

Zowel het interne als het externe is van belang. Het één om ons staande te houden binnen de sociale maatschappij en het ander om vanuit zelfliefde realistich en dankbaar met het zelf te blijven en dit af en toe te ontmoeten op de diepe laag waar het zelf zich bevindt.

In deze jachtige tijd is het een uitdaging om je niet teveel te laten afleiden van de vele externe prikkels die als ware continu op ons brein hameren. Daardoor kan omgekeerd ook een onderprikkeling ontstaan op onze zintuiggen waardoor juist enthousiasme onderdrukt wordt, uitdagingen vervlakken en veranderingen of vernieuwingen uitblijven vanuit desinteresse. Door de overprikkeling ontstaat dus juist onderprikkeling op den duur (in veel gevallen). 

We kunnen ons alleen minder richten op teveel externe prikkels die als bijen om je hoofd zoemen en waarbij met name social media een rol speelt die continue onze aandacht vraagt. Natuurlijk is een stop van tijd tot tijd goed maar niet echt effectief omdat social media ook verslavend werkt en dus steeds weer terugkeert als heftige prikkel tot vaak diep in de nacht.

Een effectievere wijze die zich ook breder richt is het leren begrijpen van de energieën en wat die externe energieën met je doen. We laten ons feitelijk ontvoeren binnen ons eigen energiehuishouden en zijn daar al dan niet zelf debet aan. We kunnen het in ieder geval leren intomen.  

Je was eerst in rust maar door die externe prikkel verdwijnt de rust en dit doe je zelf, je bent het zelf die de rust kunt bewaren. Dit is makkelijk gezegd maar daar ligt de kern. De rust of stilte in het zelf is er al van nature maar er zit een maskerlaag voor die de externe prikkels of de externe wereld heet. Door regelmatig naar deze innerlijke stilte te reizen in het zelf ontdek je steeds beter hoe dit bij jou werkt. Kom je steeds makkelijker tot die rustplek in jezelf. 

Ik gids je hier graag bij want het is niet voor niets een reis.

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com