Een lichte aanraking vol energie kan krachtiger zijn dan een ferme handdruk zonder karakter. Alles is
energie maar we vergeten soms door de verpakking de finesse van het leven.

Energie: Alles in het leven is energie, als voorbeeld een kind reageert minder op de vorm en inhoud waarmee je iets zegt dan de energie die je erachter legt, een energie die je zelf vaak niet doorhebt maar het kind merkt dit vaak heel sterk. Dit heeft ermee te maken dat kinderen nog niet geleerd hebben te interpreteren maar ook gewoon dichter bij hun kern zijn. We zijn als volwassenen door de overprikkeling van reclame en waarheden die elkaar om de oren vliegen de weg in ons hoofd soms kwijt geraakt. Daardoor voelen we minder aan wat iemands werkelijke intenties zijn.

Hoe meer je leert over hoe (energetische) energie werkt, hoe dichter je bij jezelf komt, je intuitie en begrijpt waarom iets stroomt of niet stroomt. Ook leer je beter hoe je daar invloed op uitoefend. De mooiste leer is wel kinderen / je kinderen daarvan leer je hoe ze op jou energie reageren en hoe je ze aanvoelt zonder dat je er wellicht erge in hebt. Hoe je voelt dat ook al spelen ze voor de deur dat het goed gaat of dat je even moet gaan kijken. Het is ook goed dat we angst hebben die ons allert houdt en deze intuitie checkt. Je loopt immers ook niet gewoon de straat over vanuit een intuitie dat je niet wordt aangereden, je chect niet alleen je gebruikt vooral je gezonde verstand. Het is dus altijd "en, en" je verstand en je gevoel. 

Advies

Zet eens eens bij een debat, of een willekeurig programma  het geluid uit en ga de gezichten eens observeren. Kijk daarbij wie bijvoorbeeld vanuit het hart praat en wie vanuit het hoofd. Kijk van wie je denkt of iets echt is of gespeeld is.  Als je dit regelmatig doet kom je langzaam weer bij je kern om meer naar de energiebanen te kijken en minder naar de misleiding van het woord of de vorm.

Zo kun je ook meer allert worden op alles en iedereen om je heen, we zijn vaak geneigd in onszelf te keren of duiken in onze telefoon als we ergens wachten of zitten. Maar bedenk dat je daarmee feitelijk zegt: 'ik wil alleen gelaten worden, ik wil geen contact' Maar wat is het toch dat mensen zo uit contact willen, eigenlijk willen we dit niet diep van binnen. Ik heb me aangeleerd veel vaker mensen aan te kijken en daadwerkelijk contact te maken, op straat, in de tram enz. het is opvallend hoe mensen dit eigenlijk plezierig vinden en helemaal niet uit contact willen. 

Verder kan ik niet genoeg benadrukken om contact te maken met de natuur, door weer te voelen wat het natte gras doet hoe de geur is van bloemen al dit soort eenvoudige maar zo belangrijke aspecten laten je dichter bij jezelf komen. Alles is energie en hoe meer je hiermee contact maakt hoe dichter je bij je gevoel komt en de kern van wie je echt bent.

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com