In ons leven dragen we en worden we gedragen. Vaak dragen we in ons volwassen leven meer dan dat 
we gedragen worden. Dit is ook niet direct een disbalans maar dit kan het wel worden als er vanuit de 
bron een diep gemis is ontstaan waar we ons vaak niet eens bewust van zijn maar wat wel kan knellen.

Dragen en gedragen worden. In mijn pad voorbij het zijn ervaarde ik een beeld van het in de baarmoeder zitten als baby (gedragen worden) en het beeld van de baarmoeder zijn (het dragen). Dit wisselde zich af met de ervaring van meerdere levens waarin dit steeds wisselde. 

In retroperspectief heb ik de diepere betekenis ontdekt die ik nu ook al toepas binnen de coaching. In regressie (het teruggaan) kun je jezelf als foetus in de baarmoeder ervaren en met name doorvoelen of je je energetisch gedragen hebt gevoeld. Fysiek is vanzelfsprekend, maar op dieper niveau voel je daar ook of er koestering of koudheid was. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan daarom is dit een sessie geworden. Verder is dit vanzelfsprekend niet het enige aspect maar wel een belangrijk anker dat bij gemis van het energetisch gedragen voelen tot obstakels kan leiden.

Er wordt vaker aandacht gegeven aan de eerste 3 maanden na geboorte maar minder aan voor de geboorte, daar waar de geest haar intrede heeft gemaakt na zo'n 3 maanden zwangerschap. De ervaring binnen de baarmoeder is van wezenlijk balang voor het diepste gevoel van gedragen voelen of niet. Hier zitten veel aspecten die obstakels kunnen vormen in het verdere leven.

De ontbreking van liefde waar dragen onder valt verteld ons dus veel over het vervolg van ons leven. In hoeverre dragen en gedragen worden in balans of disbalans is. Maar vooral het waarom ervan.

Onze psyche is (uiteraard) te complex en ieder mens (te) uniek om daarbij eenduidige conclusies uit te trekken. Wel is het een bruikbare tool en onderdeel in het helen van deze obstakels en patronen ontstaan vanaf de pre-geboorte.

In diepste zin voelen veel mensen toch het gemis aan gedragen zijn, dit kan vanuit de jeugd maar in mijn optiek ontstaat dit dus al in de baarmoeder. Het helen van het gemis aan gedragen worden zit in deze kern. 

Gedragen worden we in ons volwassen leven minder dan dat we dragen, we dragen continue: ons gezin, onze verantwoordelijkheden en meer. Dit is ook natuurlijk omdat we niet continu gedragen kunnen worden en 'moeten' worden. Daarnaast is er nog het enegetisch gedragen worden (het goddelijk dragen of het dragen vanuit de/een innerlijke bron)  wat wel een contunue gevoel kan geven van je gedragen voelen, maar dit is meestal gekoppeld aan een diepe en langdurige reis in het zelf waar het teruggaan naar de geboorte en ervoor een belangrijk aspect is.

Het diepe gemis aan het energetisch niet gedragen voelen is in mijn optiek alleen vanuit het onderbewustzijn te helen en gaat ook niet binnen één sessie. Het is deels een proces van begrijpen en grotendeels een proces van ervaren.  

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com