Bij het verwerken van informatie laten we ons te veel leiden door het primitieve gedeelte in ons brein 
(oer-brein) dat o.a. verantwoordelijk is voor alle indrukken en ervaringen die we onbewust opslaan.

Kritisch blijven en nuchter is in mijn optiek een belangrijk aspect van zelfontwikkeling. Het spreekt voor zich dat we niet gebaat zijn bij het klakkeloos overnemen van ervaringen of dingen die we lezen, zien of horen. Toch gebeurd dit veel en zeker niet altijd bewust. De basis ligt vaak verscholen in het willen simplificeren en te snel een mening willen vormen wat hier inherent aan is.

Maar soms is ook de reactiedrang de 'boosdoener' waardoor de nuance en validatie verdwijnt. De uitkomst is dat er veel wordt gekopieerd en nagepraat zonder dit eerst goed uit te zoeken. Daarnaast vergt het authenticiteit om vanuit eigen gevoel en waarde te denken en spreken en soms word je daarvoor ook niet geliefd als je zegt dat iets onzin is. Ook dan is het goed bij jezelf te blijven en de ander niet teveel te proberen te overtuigen. Meestal kost dat alleen maar (nutteloze) energie.

Een overtuiging zit soms dicht op een geloof dus is dit lastig te doorbreken omdat iemand daar gehecht aan is. Ben je detective van het zelf dan zoek je je eigen diepe waarheid niet van iets waarbij je geliefd wordt gevonden. Hier kun je overigens heel sociaal bij blijven.
 
Als je detective van het zelf bent kun je dit ook voor anderen zijn. Het houdt in dat je ongeacht wie, kritisch blijft op je uitspraken en zienswijze.

Als ik wel eens -als ieder mens- iets te makkelijk overnam, schaamde ik me diep en voelde dat het niet klopte en niet eigen was, maar deed het toch. Ontwikkeling gaat letterlijk met heel veel vallen en uiteindelijk opstaan om niet meer te kunnen vallen. Mijn advies: als je iets niet weet, zeg het gewoon en blijf bij twijfel vanuit jezelf praten en niet in absoluutheden (die meestal zelfs niet bestaan) als je niet zeker bent van hoe iets werkelijk in elkaar zit kun je er beter over zwijgen. Hierdoor blijf je rechter naar jezelf en anderen.

Voor mij persoonlijk was het vooral van belang bij de dingen die ik doorkreeg voor andere mensen vanuit de spirits. De illusiewereld van jezelf of de ander, is een hele andere wereld werd met snel duidelijk. Als ik iets hoorde moest ik het minimaal drie keer horen om het door te geven aan die ander. Dit ging dan over wat ik zag en voelde van deze persoon. Maar hier speelde ook nog mee dat het niet altijd zinvol iets te zeggen of dat het niet de juiste timing is om iets te zeggen wat ik dan doorkreeg. 
Ik heb daardoor automatisch geleerd continu heel zorgvuldig met informatie om te gaan en het te onderzoeken bij de juiste bronnen. Wat het doorkijgen van 'de spirits' betreft houd ik vaker mijn mond dan dat ik iets zeg en alleen als het echt prangend is te spreken.

© Fer Overdijk Spiritueel coach

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com