Er is een tendens te makkelijk over de veranderingsprocessen van de menselijke geest te denken en deze 
te simplificeren als notendop-oplossingen. Het antwoord en het weten wordt daarmee als kern
beschouwd en de snelheid van verandering als belangrijkste graadmeter.

De schoonheid van de imperfectie: Imperfectie en allerlei emoties vanuit de schaduw maken ons innovatief, creatief en actief. We zijn er mee geboren en hier mag meer met liefde naar gekeken worden. Niet de norm bepaald wat niet goed is maar het zelf bepaald wat wel of niet meer dient; en dat wat niet dient kunnen we transformeren zodat dezelfde emoties en imperfecties ons wel dienen en niet meer tegenwerken. Die emoties en imperfecties maken ons juist mooi en zijn er ook niet om te overwinnen maar om te transformeert tot nuttig en liefdevol.

Kunst is de ultieme vorm voor mij om imperfecte schoonheid te kunnen tonen die van binnenuit komt, de muzieknoot die je niet hoort maar die je wel raakt zit tussen twee muzieknoten in, die lege ruimte gevuld met gevoel. Daar zit de etherische ruimte die iets mooi of vals maakt.

Een prachtig uitziende vrouw of man kan in een fractie onaantrekkelijk zijn doordat je iets ziet dat niet direct verklaarbaar is maar vanuit een soort arrogantie direct de magie verbreekt. Een minder mooie vrouw of man die rouw en echt is verbreekt geen magie die is er. 

Het is niet altijd verklaarbaar waarom juist die imperfectie zo aantrekkelijk is voor veel mensen. Het is wel verklaarbaar dat als mensen vrij worden opgevoed dit beter is voor de economie dan dat iedereen volgens vaste maatstaven of binnen een strak keurslijf opgevoed zou worden. Mensen die vrij leren denken zijn ook beter in staat creatief, innovatief te zijn en hebben meer lef. Lees hier het hele artikel

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com