Niet makkelijk.

Verandering gaat stap voor stap en dit heeft ook deels te maken met angst, angst voor het onbekende. Maar besef dan dat juist deze angst erbij hoort, het is een gezonde angst om iets te kunnen leren. Het is onbekende spannende gebied binnen jezelf om jezelf uit deze -per ongeluk gevormde- cocon te halen. Maar besef dat niets krachtiger is dan onze wilskracht. Onze wilskracht die ècht wilt veranderen of ècht wilt groeien.

'Willen' gaat voor 'kunnen' als de wil sterk is de kans om iets te leren (kunnen) groot
Iets proberen zonder het echt te willen is vaak zeer taai of onmogelijk de wil ontbreekt immers.

Als je eenmaal geproefd hebt wat het is om toch de dingen te doen waar je aanvankelijk voor thuisbleef of smoesjes voor bedacht het niet te hoeven doen. Dan ontstaat er vaak juist enthousiasme in jezelf. Het was de angst voor het leven die veranderd in de lust voor het leven.

Kijken we weer naar kinderen, zij weten vaak niet wat causale verbanden zijn, ze kunnen vallen steeds weer. Ze blijven wel gewoon doorgaan. Mijn zoontje was eens bang voor zo’n trommel waar je op kon rennen die hard ging ronddraaien. Hij begon heel voorzichtig maar steeds weer lukte het niet. Hij bleef proberen echter terwijl niemand keek net zolang tot het hem wel lukte. Apetrots was hij hierop en gelijk ook weer nuchter van nu kan ik het.

Dit is net als het leven als we niet proberen voor iets wat we nog niet kennen of kunnen (twee verschillende dingen) zullen we dit nooit leren. Proberen is leren wordt dan gezegd maar dit is wel hoe dit werkt. Ook met grotere dingen in het leven die we uit de weg gaan terwijl we het wel stiekem willen. Net als bij een nieuwe taal leren, je blijft fouten maken net zolang tot je het een beetje doorhebt en langzaam verder gaat. Het is de kracht van onze wilskracht die ervoor zorgt dat we compleet vergeten dat er überhaupt een comfortzone bestaat. Want denk eens terug aan iets dat je geleerd hebt wat best moeilijk was en waarin je toch doorging omdat je moest van jezelf. Daarin zit geen, ik blijf waar ik ben, daarin zit ik blijf doorgaan tot ik het kan.

Conclusie
Comfortzone is een door ons bewustzijn ontwikkeld gebied dat ons tegenhoud echt volop van het leven te genieten. Een door onszelf gecreëerde gevangenis die ons doet vergeten wat kind zijn is met een volwassen intelligentie. Het heeft niets te maken met comfortabel voelen of languit onderuitgezakt op de bank te hangen. Het heeft alles te maken met gebrek aan een te vormen wilskracht om te veranderen en durven ja te zeggen tegen het leven.

Er zijn verschillende manieren en stappen om het hele begrip comfortzone te vergeten zoals in deze artikelen ook omschreven, echter alles ontstaat met willen en kunnen in die volgorde. Iets niet willen zorgt niet om iets leren om het uiteindelijk te kunnen. Iets willen daarentegen zorgt ervoor dat we durven vallen en blijven vallen tot we uiteindelijk opstaan om het te kunnen. Uiteraard kan ik je altijd helpen hierbij.

Scene uit Forest Gump, waarin hij wegrent en uit zijn beenbeugels breekt.
Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com