Oefening angst aangaan

Als angst je vreugde verlamd je piekert totdat je gevoel volledig strand. Je nachtrust ontneemt en je hoofd overuren maakt zonder reële en aardse druk. Juist die angst is krachtig genoeg om reëel kwaad te doen en je lichaam ziek te maken. Dit gebeurd als de diepe angst de poort is doorgegaan om louter te doen wat het kan en het kwaad is geschied met alle verwrongen uitingen. Volgens bepaalde leer zit angst in de kundalini diep in ons bekken als een chakra. Eén van de beste vormen om er bevriend mee te raken is juist de angst opzoeken. 

Hier heb ik diverse oefeningen voor ontwikkeld, maar elk mens is uniek en elke angst is ook anders dus deze oefening is niet voor een ieder geschikt(!)

Bij coaching geef ik vaak deze oefening mee om juist de angst uit te nodigen en er gewend mee te raken dat het een natuurlijke projectie vanuit onze schaduw is die we ook nodig hebben om te groeien.

Oefening

zoek een donkere kamer of ruimte op die angstig voelt, een park kan dus ook, maar dan ben je al een stuk sterker. Zoek het brandpunt waar je de meeste angst ervaart of waarbij je bijvoorbeeld voelt dat er aanwezigheden zijn, al dan niet in je beleving.

Spreid daar je  armen in de donkerte  en hou je handen ook gespreid maar ontspan wel je armen of laat de spanning langzaam los als  dit moeilijk is . Blijf daar net zo lang staan tot je de angst in jezelf goed voelt en laat het  weg voelt stromen via je vingertoppen. 

Soms zul je die plekken niet gelijk vinden maar er komen vast gelegenheden waar je bent dat het angstig voelt, doe daar dan ook de oefening, het is wel van belang dat het donker is en het beste is ook dat je alleen bent. Je zult merken hoe vaker je dit doet hoe krachtiger je je voelt. 

Belangrijk: heb je veel angst en met name voor donkerte, doe het rustig aan en bouw het rustig op. Een klein lampje aan en steeds minder licht. Besef dat angst niet infantiel is of kinderachtig het is één van de krachtichste bronnen in de mens.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com