Hoe houden we onze kalmte vast?

04 - oktober 2021

Ons zenuwstelsel kent twee takken met elk hun eigen functie De sympathicus: waarin we alert zijn en actie willen of moeten nemen en de parasympathicus: die zorgt voor herstel, reparatie, opbouw en rust.

Balans is compleet jezelf zijn en compleet los van jezelf zijn.

02-juni-2021

Balans is het evenwicht vinden tussen ‘jezelf zijn’ en ‘compleet los van jezelf zijn’. Hoe we onszelf ervaren weten we maar al te goed. Hoe we 'compleet los van jezelf' kunnen ervaren is een stuk moeilijker.

De reis naar binnen

29 juni 2021

Om daadwerkelijk iets binnen jezelf te transformeren is er meer nodig dan kennis over jezelf om daarna heel bewust de dingen die je dwars zitten aan te pakken. 

Intuïtie is de intelligentie van ons onderbewustzijn

18 mei 2021

Vrijwel alle bewegingen van ons lichaam gebeuren onbewust maar gaan met vele complexe aspecten gepaard vanuit een elektrische prikkel in het motorische gebied in de hersenen en dat is alleen nog het deel van bewegingen.

Hoe hou je relaties gezond?

20 april 2021

De eeuwige minnen strijdt van aantrekken en afstoten tussen twee geliefden. In die strijd en spel ontstaan kwetsbaarheid, emoties en verlangens, maar ook de schaduwkant die diepe angsten en verborgen herinneringen laten zien. 

De verleiding van aankleef gedrag

08 april 2021

In het westen zijn we over het algemeen vrij opgevoed, als kind kreeg je vaak wat je vroeg en we laten ons als volwassene niet snel iets op de mouw spelden. 

Anima Animus Balans

25 maart 2021

Zowel een man als een vrouw heeft het vrouwelijke (Anima) en het mannelijke deel (Animus) in zich, dit bevindt zich echter in het onderbewustzijn, net als vrijwel alle aspecten binnen onze psyche.

Voorbij het zelf

04 maart 2021

Dit verhaal verteld de diepe reis voorbij het zelf die ik vannacht aflegde. k heb al vele reizen in het zelf mogen maken maar niet voorbij de observatie van dinosauriërs en het bevinden in het heelal. 

Blijdschap-afvlakking

05 maart 2021

De aanschaf van een nieuwe iPhone geeft net zoveel of meer blijdschap als de geboorte van een baby. Dit om het scherp te stellen. 

Onbewust differentiëren

27  februari 2021

Hoe zorg je dat de energie goed verdeeld blijft zodat je niet te veel de focus of een voorkeur voor iemand krijgt met name bij je kinderen. Dat niet het ene kind te veel in het licht- en de ander in de schaduw komt.

Ode aan de dood

23  februari 2021

Dood kun je alleen voor anderen zijn als ze jou vergeten zijn nadat je overleden bent. Iedereen kan houden van een persoon of geest. Zo treuren we om beroemdheden die overlijden en leven die voort in muziek of wat ze deden of geschreven hebben. 
 

De jacht naar geluk

10 februari 2021

Al een groot deel van mijn leven ervaar ik een dragende onderstroom van geluk dat situatie onafhankelijk is. Dit geeft me veel kracht, liefde en dankbaarheid vanuit mijn diepste kern.

De onophoudelijke reactiedrang

07  februari 2021

Als kind had ik veel gesprekken met de spirits, dit was vaak onder de perenboom om de hoek van ons ouderlijk huis. In de retrospectief kwam ik hier vooral als ik de woordenstroom van het leven moe was.

De schoonheid van de imperfectie

06 februari 2021

Er is een tendens te makkelijk over de veranderingsprocessen van de menselijke geest te denken en deze te simplificeren als notendop-oplossingen. Het antwoord en het weten wordt daarmee als kern beschouwd.

De vele levens van een mens

31 januari 2021

Ik heb al mijn leven lang contact met geesten uit verschillende tijdslijnen, soms gaat dit wel honderden jaren terug. Er is voor mij eigenlijk geen groot verschil in contact met mensen van vlees en bloed en geesten.

Omarm de angst in het zelf

29 januari 2021

Angsten zijn krachtige mechanisme die ons gevangen kunnen houden. Angsten voorkomen dat we zeggen wat we willen zeggen. Angsten kunnen iemands nachtrust ernstig verstoren.

De misleiding van de geest

06 januari  2021

In het bos bij nacht bewegen de takken, ze komen tot leven niet omdat dit werkelijk gebeurt maar omdat je brein dit laat gebeuren. Misleiding speelt naast angst een grote rol in vrijwel ieders leven.

Hoofd en hart in balans

03 januari  2021

De weg van hoofd en hart in balans krijgen heb ik bewandeld en blijf ik bewandelen, het is een eindeloze cirkel die continu, maar steeds zachter, de lessen geeft die je op dat moment nodig hebt.

Verlicht zijn, maar waarvan?

03 januari  2021

Bij verlichting spreekt men vaak ook over meerdere levens, waarbij je vanuit de kennis van vorige levens steeds ‘volmaakter’ wordt of steeds meer leert wie je werkelijk bent.

Tijdens het werken aan het onderbewustzijn i.c.m. een complete bewustwording van wie je in diepste zin bent, merk ik dat cliënten veranderingen voelen in zichzelf die ze rationeel niet kunnen verklaren. Dit is de kracht en intelligentie van het onderbewustzijn die de poort wijder maakt naar het bewustzijn waarbij je je intrinsieke zelf leert kennen.
 
Mocht je naar aanleiding van een artikel nog vragen hebben of heb je een hulpvraag, contact me dan even en je hoort spoedig van me.

Spiritueel coach volgen?

Ik waardeer het enorm dat je op mijn site bent en fijn als je me wilt volgen via Social media. wellicht spreken we elkaar daar.

Contact

Heb je interesse in een telefonische kennismaking of wil je dat ik jou bel?  Mailen mag natuurlijk ook.

Contactgegevens

Fer Overdijk
Spiritueel coach

Libelleveen 268
3205SG Spijkenisse

T:  06-18169629
M:  fer.overdijk@spiritueelcoach.com
www.spiritueelcoach.com